30 C
Bakı
10 Avqust 2025 21:50
Gündəmİqtisadiyyat

Kolbasaların tərkibi haqda ekspertdən şok açıqlama

 

“Artıq 30-40 ildir ki, bitki mənşəli zülal və yağlardan istifadə edərək süni yolla ət alınır”.

Bunu Qaynarinfo-ya iqtisadçı ekspert Vahid Məhərrəmov deyib. Onun sözlərinə görə, uzun illərdir kolbasa-sosiskanı yalnız mal, qoyun, toyuq, donuz əti deyil, həm də bitki mənşəli zülallardan, yağlardan əldə edilmiş süni ətlərdən istifadə edərək istehsal edirlər:

“Azərbaycan kimi alıcılıq qabiliyyəti aşağı olan ölkələrdə belə məhsullar istehlakçılara təqdim olunur və onlar həmin məhsullardan geniş istifadə edir.

Bu gün kolbasanın qiymətinin 6 manat, yaxud da bir ədədinin 6 manat olması, hətta 2 manat 50 qəpiyə satılması təbiidir. Yəni, bu heç də o demək deyil ki, həmin kolbasanın tərkibində dana, inək, qoyun, donuz əti var. Hətta diqqətlə baxsanız, Rusiyadan gələn kolbasaların tərkibində ətin miqdarının çox az olduğunu görə bilərsiniz. Həmin kolbasaların istehsalında donuzun dərisindən belə istifadə edilir”.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Mirşahin Anarın sədr seçilməsindən yazdı: “O, xətkeşdir…”

redaktor

Aygün Bəylərin həyat yoldaşı kim idi.. – FOTOLAR

redaktor

Rusiya ordusu döyüş mövqelərinə zəhərli bomba atıb – Ukrayna MN

redaktor