GündəmSağlamlıq

Turşudan zəhərlənməmək üçün nələrə diqqət etməliyik? – VİDEO

 

Bəzən turşudan zəhərlənərək ölüm halları ilə qarşılaşırıq.

Bu kimi halların yaşanması “turşudan zəhərlənməmək üçün nələr edilməlidir?” sualını ortaya çıxarır.

Zəhərlənmələrdən sığortalanmaq üçün turşularda yalnız təzə və keyfiyyətli məhsullardan istifadə edilməsi məsləhət görülür.

Meyvə və tərəvəzlər bağlanmazdan öncə yaxşıca axar suda yuyulmalıdır. Konservlərin bir saatdan az olmayaraq sterilizasiya edilməsi və soyuq yerdə saxlanması tövsiyyə olunur.

İTV-nin mövzu ilə bağlı hazırladığı süjeti təqdim edirik:

Oxşar xəbərlər

Rusiyada ŞOK TƏKLİF: deputatlar müharibəyə göndərilə bilərlər

redaktor

Lənkəranski, Quli haqda Türkiyədə kitab çap olundu: ŞOK faktlar açıqlandı

redaktor

Xəstələnmişəm, amma işə gedirəm… – Bəs qanun NƏ DEYİR?

redaktor