28 C
Bakı
11 Avqust 2025 22:06
Sağlamlıq

İnsanın damarlarını tıxayan gündəlik qidalar.

Müasir dövrdə 90% market və qida sənayesi kulinar məhsullarında olan transyağlar damarları dağıdan bir nömrəli səbəbdir.

Həkim Mariyyat Muxina məşhur kulinar yağının damar divarlarına təsirindən danışıb.

“Bu yağ damar divarlarına çöküb xolesterin tıxacları yaradır.

Digər təhlükəli qida duzdur. O ödem yaradır, təzyiqi qaldırır. Nəzərə alın ki, qəbul etdiyimiz duz 80% halda gizli olur.

Kolbasa, sosis, yarımfabrikat, konserv və un məmulatlarında duz olur.

Şəkər və şirin qidalar da damarlara neqativ təsir edir. Çox şirin yeyənlərdə maddələr mübadiləsi pozulur, nəticədə diabet yaranır.

ABŞ alimləri sübut edib ki, yaşlandıqca ürək-damar xəstəliklərinin artması DNT-nin zədələnməsi ilə əlaqədardır. (Medicina)

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Qrip niyə bu qədər TƏHLÜKƏLİ OLDU: “Növbəti iki ildə tez-tez və daha ağır xəstələnəcəyik”

redaktor

Uşaqlarda epilepsiyaya tez-tez rast gəlinir – XƏBƏRDARLIQ

redaktor

Belə nəfəs almaq ağciyərlərə ZƏRƏR VURUR – XƏBƏRDARLIQ

redaktor