Tacxeber.com xəbər verir ki, bu barədə “Lenta.ru”ya tibbi eksperti Vera Seryojin bildirib.
O əlavə edib ki, hətta dondurma da orqanizmə zərər verə bilər.
“Daşıma və ya saxlama zamanı əriyib yenidən donarsa, təhlükəlidir. İsti mühitdə çoxalmaq üçün bir bakteriya kifayətdir. Yenidən dondurulduqdan sonra mikroblar yox olmur və bu formada dondurma ciddi zəhərlənmələrə səbəb ola bilər”, – həkim izah edib.
Onun fikrincə, südlü salatlar da zərərlidir. Seryojin deyib ki, xama və mayonez mikrobların böyüməsi üçün əlverişli mühit yaradır.
“Yağlı və qızardılmış qidalardan uzaq durmalısınız. Onlar həzm üçün əlavə maye tələb edir və əlavə gərginlik yaradır”, – həkim xəbərdarlıq edib.
“Kabab, hisə verilmiş qidalar – xüsusilə balıq və kolbasa istidə nəinki ağır, həm də potensial təhlükəli qidaya çevrilir. Saxlanma şəraiti pozularsa, belə məhsullarda anaerob bakteriyalar inkişaf edərək botulinum toksini – botulizmə səbəb olan təhlükəli neyrotoksin əmələ gələ bilər”, – deyə ekspert yarana biləcək təhlükələrdən danışıb.