29 C
Bakı
11 Avqust 2025 11:14
Sağlamlıq

Makaron və düyü yenidən qızdırıldıqda insanları zəhərləyirmi? – İzah

Son günlərdə bir sıra yeməklərin təkrar qızdırılacağı halda orqanizmdə ciddi problemlər yaradacağı barədə məlumatlar tirajlanır.

 

Tacxeber.com xəbər verir ki, nutrisioloq Aytən Xaqan bu məsələyə aydınlıq gətirib. O, “makaron və düyü yenidən qızıdırıldıqda insanları zəhərləyirmi?” sualına belə cavab verib:

 

“Makaron və düyünü bişirdikdə və 2 saatdan artıq otaq temperaturunda saxladıqda onların tərkibində olan toksik maddələr aktiv hala gəlir. Bu yeməklər yenidən isidilərsə, sizi zəhərləmə ehtimalı arta bilər.

 

Bəs necə edək?

Bişirdiyiniz makaron və düyünü 2 saat ərzində soyuducuya qoysanız, digər günlərdə, hətta 3 gün ərzində yenidən yeyə bilərsiniz. Burada diqqət etməli olduğunuz məqam yeməyi yeyəcəyimiz qədər qızdırmaqdır” – o söyləyib.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Hər gün qoz yemək həm arıqladır, həm də xərçəngdən qoruyur

redaktor

Göbələyin elə bir faydası üzə çıxdı ki… – ARAŞDIRMA

redaktor

Dubay şokoladı ilə bağlı qorxunc detal ortaya çıxdı – Ölümcül xəstəlik…

redaktor