24 C
Bakı
22 İyun 2025 11:52
Sağlamlıq

Makaron və düyü yenidən qızdırıldıqda insanları zəhərləyirmi? – İzah

Son günlərdə bir sıra yeməklərin təkrar qızdırılacağı halda orqanizmdə ciddi problemlər yaradacağı barədə məlumatlar tirajlanır.

 

Tacxeber.com xəbər verir ki, nutrisioloq Aytən Xaqan bu məsələyə aydınlıq gətirib. O, “makaron və düyü yenidən qızıdırıldıqda insanları zəhərləyirmi?” sualına belə cavab verib:

 

“Makaron və düyünü bişirdikdə və 2 saatdan artıq otaq temperaturunda saxladıqda onların tərkibində olan toksik maddələr aktiv hala gəlir. Bu yeməklər yenidən isidilərsə, sizi zəhərləmə ehtimalı arta bilər.

 

Bəs necə edək?

Bişirdiyiniz makaron və düyünü 2 saat ərzində soyuducuya qoysanız, digər günlərdə, hətta 3 gün ərzində yenidən yeyə bilərsiniz. Burada diqqət etməli olduğunuz məqam yeməyi yeyəcəyimiz qədər qızdırmaqdır” – o söyləyib.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Şəkər xəstələri bu meyvədən mütləq yeməlidir

redaktor

Dişləri yumamağın ürəyə nə aidiyyəti? – Həkimlər elə bir əlaqə tapdılar ki…

redaktor

Hər səhər bir fincan için

redaktor