24 C
Bakı
13 Avqust 2025 23:45
Sağlamlıq

Bu insanlara qoz-fındıq yemək məsləhət GÖRÜLMÜR

Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Moskva vilayətində yerləşən Vidnovskaya Klinik Xəstəxanasının qastroenteroloqu Lyudmila Suxorukova deyib ki, mədə-bağırsaq xəstəlikləri və allergiyası olan insanlar ehtiyatla qoz yeməlidirlər.

 

Tacxeber.comxəbər verir ki, o, “RİA Novosti” ilə söhbətində bəzi insanlara bu məhsuldan istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.

 

“Allergiyası olanlar və müxtəlif mədə-bağırsaq xəstəlikləri, məsələn, qıcıqlanmış bağırsaq sindromu, qastrit, pankreatit olan insanlar qoz-fındıqları ehtiyatla qəbul etməlidirlər. Riskləri azaltmaq üçün qoz-fındıqları bir gecədə ilıq suda islatmaq olar”, – deyə həkim bildirib.

 

O, əlavə edib ki, islatma qida maddələrinin sorulmasına mane olan fitik turşusunun miqdarını azaltmağa kömək edir.

 

Qastroenteroloq həmçinin aydınlıq gətirib ki, bağırsaq xəstəlikləri, dəri xəstəlikləri və fərdi dözümsüzlük zamanı sidr fıstığından uzaq durmaq lazımdır.

 

Bundan əvvəl Suxorukova yumurtanın bəzi insanlar üçün təhlükəsi barədə xəbərdarlıq etmişdi. O, allergiyası olan insanlara, həmçinin yüksək xolesterol və ya kəskin pankreatitli insanlara bu məhsulu istehlak etməkdən çəkinməyi tövsiyə edib.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

2024-də COVID-19 TƏHLÜKƏSİ: Bəşəriyyət hazır olmalıdır

redaktor

Yeni virusa yoluxanların 43 faizi həyat ilə vidalaşır?

admin

“Bağırsaq bakteriyaları insan orqanizmini zəhərli “əbədi kimyəvi maddələr”dən təmizləyə bilər” – elmi kəşf

redaktor