21 C
Bakı
23 İyun 2025 03:31
Sağlamlıq

“Fast-food” yeyən qadınlarda bu xəstəliklər aşkarlanır

“Fast-food” istehlak edən qadınların otoimmün xəstəliklərdən əziyyət çəkmə ehtimalının daha yüksək olduğu ortaya çıxıb.

 

Tacxeber.com xəbər verir ki, bu haqda “Daily Mail” xəbər dərc edib.

 

Harvard Universitetində aparılan bir araşdırma göstərib ki, süni dadlandırıcılar və konservantlarla dolu olan bu qidalardan çox istifadə edən insanların oynaq ağrıları, dəri problemləri və yorğunluğa səbəb olan lupus xəstəliyinə tutulma ehtimalı yüzdə 56 daha çoxdur.

 

Əvvəlki araşdırmalar göstərib ki, hazır yeməklər və dondurulmuş qidalar kimi həddindən artıq işlənmiş qidalar xərçəng, Alzheimer və ürək xəstəlikləri də daxil olmaqla həyati təhlükəsi olan xəstəliklərlə əlaqələndirilir.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Qaralmış bananı yemək olarmı?

redaktor

Xərçəngdən qorunmaq üçün nə etməli?

redaktor

Zibil bilib atırdıq, amma saç tökülməsinin çarəsi bu imiş…

redaktor