Qışda ağciyərlər ən çox risk altında olan orqandır. Burun, tənəffüs orqanları ilə viruslar bronx və ağciyərlərə keçərək onları zədələyir.
Tacxeber.com xəbər verir ki, dietoloq Yelena Solomatina qışda ağciyərləri dəstəkləmək üçün A və E vitaminləri ilə zəngin qidalara ehtiyac duyulduğunu bildirib.
“A vitamini selikli qişaların tamlığı üçün ən vacib vitamindir. Bu vitamin sarı və narıncı meyvə tərəvəzin tərkibində çox olur: pomidor, bibər, balqabaq, kök.
Məhz bu qidalar ağciyərlər üçün faydalıdır. Eləcə də ağciyərlər yağı çox sevir. A vitamini yaxşı mənimsənilsin deyə yüngül isti işlənmədən keçirilməlidir.
Təmiz kərə yağı, quyruq, salo, yumurta sarısı, heyvani piylər də ağciyərlər üçün əvəzolunmazdır.
Alveolların üzəri yağdan ibarətdir, ona görə ağciyərlər yağı sevir.