16 C
Bakı
27 Sentyabr 2025 01:36
CəmiyyətSağlamlıq

Bağırsaq xərçəngindən qoruyan qidalar.

London İmperial Kollecinin alimləri müəyyən ediblər ki, ispanaq, kələm və brokoli kimi yarpaqlı göyərtilərdə olan fol turşusunun bol qəbulu bağırsaq xərçəngi  riskini azaldır.

Eyni zamanda aimlər qeyd ediblər ki, B9 vitamini ispanaq, kələm, brokoli, günəbaxan tumları, paxlalılar, həmçinin meyvələr, xüsusilə sitrus meyvələri kimi qidalarla zəngindir. Fol turşusu qida əlavəsi kimi də mövcuddur. Tədqiqatçılar həmçinin ümumi sağlamlıqda sabitliyi qorumaq üçün sağlam pəhrizin zəruriliyini vurğuladılar.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Yeni qiyamət ssenarisi: göbələklər insanlığın sonunu gətirəcək

redaktor

Arıq insanlarda belə qaraciyər yağlanmasına səbəb olan pəhriz budur

redaktor

Cəmi 3 vasitəylə xərçəngə qalib gələn qadın

redaktor