26 C
Bakı
11 Avqust 2025 02:55
Sağlamlıq

Ət, balıq, tərəvəzi buz yerində nə qədər saxlamaq olar?

Rusiyanın Rospotrebnadzor qurumu bəzi qida məhsullarının soyuducu buz yerində çox qalmasından narahat olub.

“Medicina” xəbər verir ki, qurum buzxanada ət və tərəvəzlərin saxlanma müddətini bir daha dəqiqləşdirib.
Balıqlar – 6 aya qədər

Toyuq və hind quşu əti – 3 ay
Donuz əti -2 ay
Quzu əti – 3 ay
FArş – 3 ay

Mal əti – 9 ay
Çörək – 1 ay

Meyvələr – 12 aya qədər
Tərəvəzlər – 12 aya qədər
Paxlalılar – 3 ay

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

İstiotlu yeməklərin faydası, həm də ZƏRƏRİ

redaktor

Soğanı dilimləyib saxlamaq zəhər saçır

redaktor

Trans yağ nədir… Hansı qidalarda mövcuddur?

redaktor