24 C
Bakı
23 İyun 2025 12:40
Cəmiyyət

Alimlər toyuq ətində təhlükəli bakteriyalar aşkar ediblər

Osaka Şəhər Universitetinin tədqiqatçıları  toyuq ətinin  Escherichia albertii bakteriyası ilə yüksək səviyyədə çirklənməsini aşkar ediblər. Bu patogen mədə-bağırsaq xəstəliklərinə səbəb olur və antibiotiklərə qarşı müqavimət göstərir.

Tacxeber.comxəbər verir ki, araşdırma Beynəlxalq Qida Mikrobiologiyası Jurnalında (IJFM) dərc edilib.

Bundan əlavə, bakteriyaların satıcıların əllərində və alətlərdə aşkar edilməsi quş ətinin emalı zamanı ciddi çarpaz çirklənmənin olduğunu göstərir.

Xüsusilə narahatlıq doğuran məsələ isə bakteriyaların dərmanlara qarşı müqavimətli olmasıdır.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Estetik-cərrahla evlənən Çinarə: “Pul gözümü elə tutub ki, qısqanmağa vaxtım olmur…” – VİDEO

redaktor

“Qoy Azərbaycan oxucusu bilsin ki, Salman Rüşdi kimdir” – Əkrəm Əylisli

admin

Lalə Azərtaş deputat olmaq istəyir? – İDDİA

redaktor