24 C
Bakı
12 Avqust 2025 01:24
Cəmiyyət

Alimlər toyuq ətində təhlükəli bakteriyalar aşkar ediblər

Osaka Şəhər Universitetinin tədqiqatçıları  toyuq ətinin  Escherichia albertii bakteriyası ilə yüksək səviyyədə çirklənməsini aşkar ediblər. Bu patogen mədə-bağırsaq xəstəliklərinə səbəb olur və antibiotiklərə qarşı müqavimət göstərir.

Tacxeber.comxəbər verir ki, araşdırma Beynəlxalq Qida Mikrobiologiyası Jurnalında (IJFM) dərc edilib.

Bundan əlavə, bakteriyaların satıcıların əllərində və alətlərdə aşkar edilməsi quş ətinin emalı zamanı ciddi çarpaz çirklənmənin olduğunu göstərir.

Xüsusilə narahatlıq doğuran məsələ isə bakteriyaların dərmanlara qarşı müqavimətli olmasıdır.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

İslam dinində qohum evlilikləri HARAMDIR? – Tanınmış ilahiyyatçıdan şok açıqlama

redaktor

Avropa Məhkəməsi Azərbaycan hökumətini “Obyektiv TV işi”nə görə cərimələyib.

admin

“Çin öz bazarını bizə açdı, bəs biz orda nə satacağıq, nə istehsal edirik ki, nə də sataq?” – Natiq Cəfərli

admin