Cəmiyyət

Alimlər toyuq ətində təhlükəli bakteriyalar aşkar ediblər

Osaka Şəhər Universitetinin tədqiqatçıları  toyuq ətinin  Escherichia albertii bakteriyası ilə yüksək səviyyədə çirklənməsini aşkar ediblər. Bu patogen mədə-bağırsaq xəstəliklərinə səbəb olur və antibiotiklərə qarşı müqavimət göstərir.

Tacxeber.comxəbər verir ki, araşdırma Beynəlxalq Qida Mikrobiologiyası Jurnalında (IJFM) dərc edilib.

Bundan əlavə, bakteriyaların satıcıların əllərində və alətlərdə aşkar edilməsi quş ətinin emalı zamanı ciddi çarpaz çirklənmənin olduğunu göstərir.

Xüsusilə narahatlıq doğuran məsələ isə bakteriyaların dərmanlara qarşı müqavimətli olmasıdır.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

İranın tapşırığı ilə “Kərimə” dövləti yaratmaq istəyən daha bir cinayətkar qrup müəyyən olunub – VİDEO

redaktor

Qadınları qeysəriyyə əməliyyatına kim və nə vadar edir? – Qorxunc statistika

admin

“Azərbaycan dilindəki dərsliklər bilirsiniz nə gündədir?!” – Elçin Əliyev

redaktor