23 C
Bakı
24 İyun 2025 09:42
Cəmiyyət

Alimlər toyuq ətində təhlükəli bakteriyalar aşkar ediblər

Osaka Şəhər Universitetinin tədqiqatçıları  toyuq ətinin  Escherichia albertii bakteriyası ilə yüksək səviyyədə çirklənməsini aşkar ediblər. Bu patogen mədə-bağırsaq xəstəliklərinə səbəb olur və antibiotiklərə qarşı müqavimət göstərir.

Tacxeber.comxəbər verir ki, araşdırma Beynəlxalq Qida Mikrobiologiyası Jurnalında (IJFM) dərc edilib.

Bundan əlavə, bakteriyaların satıcıların əllərində və alətlərdə aşkar edilməsi quş ətinin emalı zamanı ciddi çarpaz çirklənmənin olduğunu göstərir.

Xüsusilə narahatlıq doğuran məsələ isə bakteriyaların dərmanlara qarşı müqavimətli olmasıdır.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Həmkarlar İttifaqı Əli Həsənovun qudası ilə vidalaşır – Onun yerinə kim gətirilir?

admin

Dərman qiymətləri həddindən artıq bahadır, ciddi işlər görülməlidir – Deputat

redaktor

“Evlənə bilmirsə, androloqa getsin”- Elşad Miridən Aşıq Namiqə məsləhət

admin