24 C
Bakı
26 Sentyabr 2025 15:02
Cəmiyyət

Hansı qazanlarda yemək bişirmək olmaz? – Foto

Mətbəxdə yemək bişirərkən hansı ərzağın hansı materialdan olan qazanda bişirilməsi vacib məsələdir.

 

Tacxeber.com xəbər verir ki, bu barədə uşaq nutrisioloqu Aytən Xaqan bildirib. Onun sözlərinə görə, əks halda qidalar zərər verə bilər:

 

“Teflon qazanlarda yemək bişirmək olmaz. Çünki bu qazanlarda PFOA(zəhərli perfluorooktan turşusu) var və yemək bişirdiyinizdə benzol ehtiva edir. Cızılmış halda olanlar isə ekstra təhlükəlidir.

 

Alüminium qazanlarda isə turşuluğu çox olan qidalar bişirmək olmaz. Tərkibində olan dəyişikliklər orqanizminizə, xüsusilə də uşaqlara ziyan verə bilər.

Yemək bişirmək üçün ən təhlükəsizi paslanmaz polad qazanlardır”.

 

 

Oxşar xəbərlər

“Təhsilə nə qədər pul ayırsan da, günü-gündən dala gedir”  – Deputatdan etiraz

redaktor

Arvadına “Hardan pul tapım?” deyən ər həbs edildi – Naxçıvanda ilginc məhkəmə

redaktor

Bələdiyyələrin bu evlərdən əmlak vergisi tələb etməsi qanunsuzdur – RƏSMİ

admin