16 C
Bakı
27 Sentyabr 2025 00:16
Sağlamlıq

Alma alanda bunlara diqqət edin

Alma demək olar ki, bütün fəsillərdə yeyilən meyvələrdən biridir. Buna baxmayaraq, alma seçərkən bəzi nüanslara diqqət etmək lazımdır.

 

Tacxeber.com lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssis almaların çeşid fərqlərinə və rənginə diqqət yetirməyə çağırırlar.

 

Qırmızı almada daha çox antosiyanin, sarı almada daha çox xlorofil, yaşıl almada daha çox turşuluq var. Müxtəlif növ almaların faydalı xüsusiyyətləri oxşardır.

 

Mövsümi, yerli olaraq yetişdirilən sortları almaq lazımdır.

 

Xaricdən gətirilən bütün almalar kimyəvi maddələrlə müalicə olunur, yolda yetişir və emaldan sonra həmişə yuyula bilmir.

 

Belə almalar bağırsaqların qıcıqlanmasına səbəb ola bilər. Buna görə də, alma alarkən daha çox mövsümi məhsullara diqqət yetirin.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Kim deyir ki, NARIN üstünə DUZ töküb yemək olmaz? – Görün hansı xəstəliyə dərmandı

redaktor

Səhər yeməyi yeməmək insulin dirəncinə səbəb olur

redaktor

Həkimdən XƏBƏRDARLIQ: Bu idman növləri onurğa üçün təhlükəlidir

redaktor