CəmiyyətSağlamlıq

Broyler toyuq ətinin xərçəng riski sübut edildi

Hər gün toyuq yemək orqanizmdə xərçəng riskini artıra bilər, çünki neqativ təsir edir.

 

Bu barədə onkoloq Daniil Şepelayev bildirib.

“Toyuq ətinə aşırı rəğbət kolorektal-bağırsaq xərçəngi inkişafında tətik mexanizmi rolunu oynaya bilər.

Hər gün və aşırı toyuq əti yemək yoğun və düz bağırsaq xərçənginin səbəblərindən ola bilər.

Bu barədə son elmi araşdırmalar da göstərir ki, alimlər kolon xərçənginin ətdən qaynaqlandığını sübut edib və bu siyahıda təkcə qırmızı ət yox, toyuq əti də var.

 

Xüsusən broyler toyuq əti və onu qızardarkən yarana kanserogen maddələr, hormonlar sağlamlığa zərərsiz ötüşmür.

Sağlıqlı qidalanma balanslı olmalıdır. Orqanik mənşəli təbii qidalara üstünlük verin. Termiki emal edilmiş, fast-food qidalar,ət məhsulları, qızarmış toyuq və kartof birmənalı zərərdir.

Kolorektal xərçəngin profilaktikası üçün lifli qidalar daha çox lazımdır: göyərti, səbzə, tərəvəz və paxlalar”. (Medicina)

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

İnsanlar niyə bir-birini öpür? – MARAQLI FAKTLAR

admin

Mağazaların müştəriləri aldatma üsulları: Fırıldaqçılıq, yoxsa marketinq hiyləsi? – VİDEO

redaktor

Yaralı əsgərə alnından burun düzəldən cərrah: “Qopmuş qolu ardınca sürünürdü” – VİDEO

redaktor