25 C
Bakı
11 Avqust 2025 09:14
Sağlamlıq

Pivənin xərçəngdən qoruduğu məlum olub

 

Pivənin tərkibinə görədir…

 

Pivə, şərab və ya yetişmiş meyvə yemək xərçəng və ya Alzheimer xəstəliyinə tutulma riskini azaldır.

 

Tacxeber.comxəbər verir ki, bu barədə “The Sun” müvafiq araşdırmaya istinadən yazıb.

 

Məqalə müəllifləri aydınlaşdırıblar ki, alkoqoldan sui-istifadə sağlamlığa zərərli olsa da, bəzi içkilərin tərkibindəki diasetil xərçəngin müalicəsində istifadə olunan dərmanlarla eyni şəkildə fəaliyyət göstərir.

 

Diasetil fermentləşdirilmiş qidalarda olur və dünyada ən məşhur aromatizatorlardan biridir. Mütəxəssislər belə nəticəyə gəliblər ki, həmin qoxunu iyləmək neyrodegenerasiya və ya yaddaş pozğunluğunu da gecikdirə bilər.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Ayaqlarınızın daim üşüməsi hansı xəstəlikdən xəbər verir?

redaktor

İranda 29 həkim spirtli içkidən zəhərləndi

admin

Onu içənlər 10 il xəstələnmir – Suya 1 ədəd əlavə etmək kifayətdir

redaktor