28 C
Bakı
12 Avqust 2025 18:50
CəmiyyətSağlamlıq

Bağırsaq xərçəngindən qoruyan qidalar.

London İmperial Kollecinin alimləri müəyyən ediblər ki, ispanaq, kələm və brokoli kimi yarpaqlı göyərtilərdə olan fol turşusunun bol qəbulu bağırsaq xərçəngi  riskini azaldır.

Eyni zamanda aimlər qeyd ediblər ki, B9 vitamini ispanaq, kələm, brokoli, günəbaxan tumları, paxlalılar, həmçinin meyvələr, xüsusilə sitrus meyvələri kimi qidalarla zəngindir. Fol turşusu qida əlavəsi kimi də mövcuddur. Tədqiqatçılar həmçinin ümumi sağlamlıqda sabitliyi qorumaq üçün sağlam pəhrizin zəruriliyini vurğuladılar.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Pişiklərin İnsan Sağlamlığına Təsiri: Kiçik Dostların Böyük Faydası

redaktor

“Ağlım kəsəndən içəridəyəm…” – Salam Sarvan Rəşad Dağlıya şeir ithaf etdi

redaktor

Əllərdə çatlar – SƏBƏBLƏR VƏ ÇARƏLƏR

redaktor