Sağlamlıq

İnsan üçün ən faydalı sulu yemək hansıdır?

 

Ən düzgün, faydalı şorba tərkibinə görə rus və ya Ukrayna borşu seçilib.

Tacxeber.com medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq İrina Berejnaya nəyə görə borşun ideal olduğunu açıqlayıb.

“Bu şorbada zülal var, eləcə də tərəvəz və liflər çoxdur, yağ azdır. Sadəcə şimal regionlarında soyuq havada çox enerji israfı olduğu üçün daha kalorili şorbalar seçilir. Borş bağırsaqları işlədir, mineral, mikroelementlə zəngindir. Yeganə mənfi tərəfi zülalın az olmasıdır. Püre formasında şorbalarla ehtiyatlı olun, mədə-bağırsaq üçün tam həll olunmuş şorba yemək zərərlidir”, – Berejnaya bildirib.

O qeyd edib ki, borşda kələm olduğu üçün köpdən əziyyət çəkənlər narahat ola bilər.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Dəhşət – “Sabunçu” xəstəxanasında xəstəni 25 manata əməliyyət etdilər. Xəstənin qan donduran FOTOLARI

admin

Çay dəmləyərkən bunları etməyin – Sağlamlığınızdan olmayın

redaktor

Ginekoloqdan qışda “kapron kalqotqa”ların təhlükələri barədə – XƏBƏRDARLIQ

redaktor