28 C
Bakı
12 Avqust 2025 18:58
Sağlamlıq

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Yemək qızartdığınız yağlardan təkrar istifadə etmək xərçəngin inkişafına səbəb olur.

Axşam.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı alimlər araşdırma aparıb. Bildirilib ki, təkrar qızdırılmış yağ öz tərkibini dəyişir və onda güclü toksiki kanserogen akrolein əmələ gəlir. Akrolein isə bir çox xərçəng növünün inkişafına gətirib çıxarır.

Mütəxəssislər qidalanmada qızardılmış qidaların miqdarını minimuma azaltmağı və yağı heç zaman təkrar qızdırmamağı tövsiyə edirlər.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Alimlər: Davamlı yuxu rejimi erkən ölüm riskini azaldır

redaktor

ÜST indi də xərçəng xəstəliyi barədə həyəcan təbili çaldı: İldə 35 milyon…

redaktor

Yemək yedikdən sonra qarnı şişənlər və sancılanlanlar nə etməli? – Təbii üsullar

redaktor