Sağlamlıq

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Yemək qızartdığınız yağlardan təkrar istifadə etmək xərçəngin inkişafına səbəb olur.

Axşam.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı alimlər araşdırma aparıb. Bildirilib ki, təkrar qızdırılmış yağ öz tərkibini dəyişir və onda güclü toksiki kanserogen akrolein əmələ gəlir. Akrolein isə bir çox xərçəng növünün inkişafına gətirib çıxarır.

Mütəxəssislər qidalanmada qızardılmış qidaların miqdarını minimuma azaltmağı və yağı heç zaman təkrar qızdırmamağı tövsiyə edirlər.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Bitki çayları haqqında vacib məsləhətlər: Bəziləri dəmlənməli, digərləri qaynadılmalıdır

redaktor

Bu ürək-damar xəstəliklərinin əlaməti ola bilər

redaktor

“Ürəyiniz rahat olsun deyə uşağınızı rentgen müayinəsindən keçirtməyin” – həkimdən SOS çağırış

redaktor