Sağlamlıq

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Yemək qızartdığınız yağlardan təkrar istifadə etmək xərçəngin inkişafına səbəb olur.

Axşam.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı alimlər araşdırma aparıb. Bildirilib ki, təkrar qızdırılmış yağ öz tərkibini dəyişir və onda güclü toksiki kanserogen akrolein əmələ gəlir. Akrolein isə bir çox xərçəng növünün inkişafına gətirib çıxarır.

Mütəxəssislər qidalanmada qızardılmış qidaların miqdarını minimuma azaltmağı və yağı heç zaman təkrar qızdırmamağı tövsiyə edirlər.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Reflüksün öhdəsindən gəlməyin sadə yolları

redaktor

Kök şirəsi xərçəng hüceyrələrini öldürür?

redaktor

Makiyaj vasitələri göz sağlamlığına təsir edir – Bunlara diqqət yetirin

redaktor