24 C
Bakı
13 Avqust 2025 23:30
Sağlamlıq

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Yemək qızartdığınız yağlardan təkrar istifadə etmək xərçəngin inkişafına səbəb olur.

Axşam.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı alimlər araşdırma aparıb. Bildirilib ki, təkrar qızdırılmış yağ öz tərkibini dəyişir və onda güclü toksiki kanserogen akrolein əmələ gəlir. Akrolein isə bir çox xərçəng növünün inkişafına gətirib çıxarır.

Mütəxəssislər qidalanmada qızardılmış qidaların miqdarını minimuma azaltmağı və yağı heç zaman təkrar qızdırmamağı tövsiyə edirlər.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Xoşbəxtlik hormonlarını təbii və təsirli üsullarla necə yüksəltmək olar? – 4 yol

redaktor

Bunu etməyin – paket çayı sıxsanız nə olar?

redaktor

Bu şəxslər dənizdə uzun müddət qalmamalıdırlar! – Həkimdən infarkt XƏBƏRDARLIĞI

redaktor