30 C
Bakı
10 Avqust 2025 20:33
Sağlamlıq

İnsanın damarlarını tıxayan gündəlik qidalar.

Müasir dövrdə 90% market və qida sənayesi kulinar məhsullarında olan transyağlar damarları dağıdan bir nömrəli səbəbdir.

Həkim Mariyyat Muxina məşhur kulinar yağının damar divarlarına təsirindən danışıb.

“Bu yağ damar divarlarına çöküb xolesterin tıxacları yaradır.

Digər təhlükəli qida duzdur. O ödem yaradır, təzyiqi qaldırır. Nəzərə alın ki, qəbul etdiyimiz duz 80% halda gizli olur.

Kolbasa, sosis, yarımfabrikat, konserv və un məmulatlarında duz olur.

Şəkər və şirin qidalar da damarlara neqativ təsir edir. Çox şirin yeyənlərdə maddələr mübadiləsi pozulur, nəticədə diabet yaranır.

ABŞ alimləri sübut edib ki, yaşlandıqca ürək-damar xəstəliklərinin artması DNT-nin zədələnməsi ilə əlaqədardır. (Medicina)

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Ürəyi qoruyur, ağrı iltihabı yox edir – İtburnunun bitməyən faydaları

redaktor

Dini mərasimlərdə yarpaqları öpülən, iflici sağaldan – “Cadugər süpürgə”

redaktor

Siqareti tərgitməyin ən asan yolu nədir? – Həkimdən CAVAB

admin