28 C
Bakı
11 Avqust 2025 18:17
Sağlamlıq

Gündəlik rasionumuzda xərçəng saçan təhlükə

Türkiyəli həkim Canan Karatay gündəlik rasionumuzda geniş istifadə etdiyimiz soğanın xərçəngə yol açdığını bildirib.

Professorun sözlərinə görə, soğan qızardılanda təkcə içindəki xeyirli maddələr və antibiotiklər məhv olmur. Eyni zamanda soğanda kanserogen maddə əmələ gəlməsi müşahidə edilir.

Qeyd edək ki, kanserogen insan vücudunda gələcəkdə xərçəng yarada biləcək zərərli maddədir.Canan Karatay soğanın çiy halda yeməyin çox faydalı, həmçinin də ziyansız olduğunu əlavə edib. (Haber Global)

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Yaponiyada Daun sindromunun qarşısını almaq üsulları öyrənilir

redaktor

Həkim uzun yuxudan sonra niyə baş ağrılarının baş verdiyini açıqlayıb

redaktor

“Mənə yarım milyona yaxın xərc çəkilib” – “Toppuş bacı”

admin