24 C
Bakı
22 İyun 2025 12:28
Sağlamlıq

Çay və qəhvə nə zaman təhlükə yaradır?

 

Diyetoloq İnna Kononenko hesab edir ki, çay, qəhvə və bəzi pəhrizlər dəmirin orqanizmdə sorulmasına mane olur.

 Tacxeber.com xəbər verir ki, həkim bu barədə “Radio Komsomolskaya Pravda”ya müsahibəsində deyib.

Həkim bildirib ki, dəmir çatışmazlığı daha çox qida rasionunda karbohidratlı qidaların üstünlük təşkil etməsi, vegetarian pəhriz və mağazalarda müasir qaydalarda satılan ətin keyfiyyətsiz olması nəticəsində baş verir. Bununla belə bəzi məhsullar da bu elementin mənimsənilməsinə mane olur.

“Çay, qəhvə, həmçinin yulaf, qəhvəyi düyü, mərcimək, noxud, ağ lobya kimi tərkibində fitik turşusu olan qidalar dəmirin mənimsənilməsinin qarşısını alır. Dəmir çatışmazlığı varsa, onların istifadəsini məhdudlaşdırmaq vacibdir”, həkim qeyd edib.

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Mövsümü xəstəlik, yoxsa yeni virus?- İnfeksionist AÇIQLADI

redaktor

“Son günlər yayılan xəstəlik qrip deyil, dekabrda…” – İnfeksionist

admin

Niyə İngiltərədə çaya süd töküb içirlər? – SÜDLÜ ÇAYIN sehri

redaktor