27 C
Bakı
10 Avqust 2025 00:41
Sağlamlıq

Ət, balıq, tərəvəzi buz yerində nə qədər saxlamaq olar?

Rusiyanın Rospotrebnadzor qurumu bəzi qida məhsullarının soyuducu buz yerində çox qalmasından narahat olub.

“Medicina” xəbər verir ki, qurum buzxanada ət və tərəvəzlərin saxlanma müddətini bir daha dəqiqləşdirib.
Balıqlar – 6 aya qədər

Toyuq və hind quşu əti – 3 ay
Donuz əti -2 ay
Quzu əti – 3 ay
FArş – 3 ay

Mal əti – 9 ay
Çörək – 1 ay

Meyvələr – 12 aya qədər
Tərəvəzlər – 12 aya qədər
Paxlalılar – 3 ay

Tacxeber.com

Oxşar xəbərlər

Bağırsaq florası nədir ?

redaktor

Virusoloq nöqtəni qoydu: “Daha təhlükəli mutasiyalar yarana bilməz”

redaktor

Mətbəximizdə gizli təhlükəyə çevrilən falqalar: Adamı dəli edir – Mütəxəssis AÇIQLADI

redaktor